2018 Brute Athlete Camp

Austin, TX October 19 – 21


2018 Brute Athlete Camp

Brute Strength is one of the premiere online training services and thought leaders in the sport of fitness. The Brute coaching staff has had an incredible track record at the Games and regionals, including back-to-back affiliate cup championships and individual podium finishes at the Games. This athlete camp is an opportunity for athletes at ANY level to experience the same training methods and techniques we use with our top athletes.

Over the course of two days, attendees will receive hands-on coaching and guidance directly from members of the Brute coaching staff, including: Chris Hinshaw, Adrian Conway, Matt Bruce, Nick Sorrel, Nick Fowler, Michael Cazayoux and Adee Cazayoux. Attendees will also have the opportunity to train alongside prominent Brute athletes, including Brooke Ence.

Address

CrossFit Jääkarhu
113 Industrial Blvd
Austin, TX 78745

 

All participants will receive the following:

Brute Strength Programming for 60 days, which includes:

  • 2 weeks of testing, followed by an individualized program, personalized endurance program and gymnastics program
  • 1 month free mobility programming from Active Life
  • 2 Weightlifting Video Analyses by Matt Bruce
  • 2 Gymnastics Video Analyses by Nick Sorrell

Price*

Earliest Bird

If you sign up before June 30th, 2018.

$699

Early Bird

If you sign up before August 31st, 2018

$749

General

If you sign up after August 31st, 2018

$799

*Price includes: Registration for the camp and Take-Home Programming only. Travel, food and other accommodations aren’t included.

Day 1
Friday, October 19th
4:30pm Meet and Greet
Day 2
Saturday, October 20th
7:30am Check-in
CrossFit Jääkarhu
113 Industrial Blvd
Austin, TX 78745
8:00am Ice Breaker with Sean
8:10am Storytime with Chris Hinshaw
Topic: Endurance
9:05am 10 minute break
9:15am Small Group 1

Everyone will break up into 3 groups:
Group A - Gymnastics
Group B - Weightlifting
Group C - Endurance
10:00am 10 minute break
10:10am Nick Sorrel Lecture
Topic: Gymnastics
10:40am 10 minute break
10:50am
Small Group 2
Group C - Gymnastics
Group A - Weightlifting
Group B - Endurance
11:35am 10 minute break
11:45am Group warm-up and Workout
12:20pm Lunch
Lunch will not be provided. During this time, athletes are welcome to pick up lunch or plan to bring it.
1:20pm Michael Cazayoux Lecture
Topic: Mindset
2:05pm 10 minute break
2:15pm Small Group 3
Group B - Gymnastics
Group C - Weightlifting
Group A - Endurance
3:00pm 10 minute break
3:10pm Matt Bruce Lecture
Topic: Weightlifting
3:55pm 10 minute break
4:05pm Sean Pastuch Lecture
Topic Performance Care
4:55pm Q&A
5:15pm Athlete Camp concludes
Day 2
Sunday, October 21st/span>
8:00am Check-In/Coffee
8:05am Day 2 Intro
8:20am Nick Sorrel Lecture
Topic: Gymnastics
8:50am 10 minute break
9:00am Small Group 1

Everyone will break up into 3 groups:
Group A - Gymnastics
Group B - Weightlifting
Group C - Endurance
9:45am 10 minute break
9:55am Nick Fowler Lecture
Topic: Programming
10:45am 10 minute break
10:55am Group Endurance Workout led by Chris Hinshaw
11:55am Break for Lunch
1:00pm Adee Cazayoux Lecture
Topic: Nutrition
2:00pm 10 minute break
2:10pm Small Group 2
Group C - Gymnastics
Group A - Weightlifting
Group B - Endurance
2:55pm 10 minute break
3:05pm Small Group 3
Group B - Gymnastics
Group C - Weightlifting
Group A - Endurance
3:50pm 10 minute break
4:00pm Adrian Conway Lecture
Topic: Mindset
4:50pm Surveys
5:00pm Q&A
5:15pm Beer Social with Brute Team
6:00pm Athlete Camp Concludes